Missa inte
 

 

Sandviken – Östergarns underbara playa!

 
image
image
image

 
Översikt
 

Strand
 
 
 
 
 


 
Vattnet
 
 
 
 
 


 
Tillgänglighet
 
 
 
 
 


 
Populär
 
 
 
 
 


 
Vacker
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
3 totala betyg

 

Hellogotland Tipsar!


Sandviken är en av toppstränderna här på Gotland! inte så konstigt då det verkligen är en underbar plats men superfin sandstand och närliggande bekvämligheter.


Sammanfattning

Här presenteras en av Gotlands vackraste stränder, här får du den mjuka fina sanden uppmixat i en underbar miljö. klassiska Gotländska Sanddynor med strandvass som viner i vinden, långgrund (väldigt långgrund) strand som är perfekt för barnfamiljer. Stranden ockuperas såklart även här på sommaren av turister och boende, inte så konstigt då det verkligen är […]

0
Publicerad 21 juni, 2015 av

 
Läs mer om badplatsen
 
 

Här presenteras en av Gotlands vackraste stränder, här får du den mjuka fina sanden uppmixat i en underbar miljö. klassiska Gotländska Sanddynor med strandvass som viner i vinden, långgrund (väldigt långgrund) strand som är perfekt för barnfamiljer. Stranden ockuperas såklart även här på sommaren av turister och boende, inte så konstigt då det verkligen är en perfekt plast med närhet till bekvämligheter som exempelvis, toaletter, kafé, restaurang och lekplats för barnen.

Sandviken är som det låter en vik nästan en lagun som är grund och relativt instängd som har sina fördelar. Vattnet tenderar att bli lite varmare och tar den värsta blåsten om den inte kommer rakt inpå.

I krokarna finner du även Sysne Fiskeläge där du kan köpa färsk och rökt fisk.

Mer om Sandviken.

Sandviken omfattar dels en ca 600 m lång och 150 m bred remsa av sandstrand innanför den norra delen av Sandviken, dels ett vattenområde utanför stranden (ut till 300 m från strandlinjen).

Närmast vattnet bildar sanden en ca 20 m bred vall av låga dyner. Karaktärsväxter på dessa dyner är högvuxna gräs som strandråg, rörsvingel och kvickrot samt den i sen tid till Gotland invandrade sandsallaten.

Innanför dynerna vidtar en 40-80 m bred sandgräshed bevuxen med bl.a. gräs som sandsvingel och östersjörör, örter som backtimjan, gulmåra, harklöver, höskallra och gulkämpar samt enstaka enar och små grupper av tallar.

Längs områdets norra gräns växer en ca 40 m bred bård av glesstammig tallskog.

 0 KommentarerBli först att lämna en kommentar!


Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se