Missa inte
 

 

Smöjens kalkbrott – Gotlands hetaste & mest spännande kalkbrott

 
Smöjen kalkbrott, Gotland
Smöjen kalkbrott, Gotland
Smöjen kalkbrott, Gotland

 
Översikt
 

Område:
 
Strand
 
 
 
 
 


 
Vattnet
 
 
 
 
 


 
Tillgänglighet
 
 
 
 
 


 
Populär
 
 
 
 
 


 
Vacker
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
26 totala betyg

 

Hellogotland Tipsar!


Underbar industriell känsla och väldigt spännande miljö - perfekt plats som etsar sig fast på hornhinnorna och att ta med sig hem efter semestern. Magisk plats, vackra kalkbrott!


Sammanfattning

Smöjens kalbrott bjuder på en unik känsla som blandar vemod med inspiration! Okej då ska vi prata Smöjens alla kalkbrott – japp det är flera som är utspridda på en ganska stor yta. Smöjen är overkligt vacker om man gillar det forna industriella uppmixat med vacker miljö. Här känns det på riktigt om man säger […]

0
Publicerad 31 juli, 2015 av

 
Läs mer om badplatsen
 
 

Smöjens kalbrott bjuder på en unik känsla som blandar vemod med inspiration!

Okej då ska vi prata Smöjens alla kalkbrott – japp det är flera som är utspridda på en ganska stor yta. Smöjen är overkligt vacker om man gillar det forna industriella uppmixat med vacker miljö. Här känns det på riktigt om man säger så, här finns mycket av det gamla kvar. Du kan till exempel i ett av brotten simma in i ett gammalt betonghus som står längs långsidan av brottet och äts upp av det söta turkosa vattnet.

Här kan du med bil köra omkring på flera småvägar och utforska kalkbrottet på egen hand. Naturen här har verkligen tagit över det industriella och vad som nu finns kvar är bara högar av grus, tomma betonghus, metallskrot och flera kalkbrott med vindkraftverk intill.

 

Tips!

Om du åker längs vägarna på kalkbrottet så ta sikte mot horisonten och det riktiga havet, kör hela vägen och du finner den gamla hamnen. Här finner du en riktigt bra naturstrand som är helt skapt av naturen. Stora vågor, sandstran mixat med kalksten och även här kristallklart vatten.

Riktigt najs!

 

Hitta hit!

Åk länsväg 148 mot Lärbro. Sväng av mot Hellvi och Kyllaj, ta sen mot S:t Olofsholm. Sväng vänster efter några kilometer. Räkna med smala och gropiga grusvägar. Ta sikte på vindkraftverken.

Gör oss glada genom att dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet nedan. För mer rolig, spännande, inspirerande information, följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och prenumerera på vår e-post.


0 KommentarerBli först att lämna en kommentar!


Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se