Missa inte
 

 

S:t Olofsholm – Vacker pittoresk liten sandstrand på nordöstra Gotland

 
image
image
image

 
Översikt
 

Gotland: Gammal lastageplats. Naturreservat med säregen natur. På udden ligger S:t Olofs minneskapell. Enligt Gutasagan landsteg här den norske kungen Olof Haraldsson år 1029 på resa till Ryssland. Kung Olof förde med sig kristendomen som spreds med vapenmakt. Flera högt uppsatta gutar lät döpa sig. Enligt sägnen skedde detta i "S:t Oles vaskefat", som var en fördjupning i en rauk sydväst om kapellet.
 
Område:
 
Strand
 
 
 
 
 


 
Vattnet
 
 
 
 
 


 
Tillgänglighet
 
 
 
 
 


 
Populär
 
 
 
 
 


 
Vacker
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
6 totala betyg

 

Hellogotland Tipsar!


Underbar pittoresk liten strand med lugn, vacker natur och långgrundsandbotten - perfekt för barnfamiljen!


Sammanfattning

Bada och sola i pittoresk liten men väldigt fin strand! S:t Olofsholm är en liten pittoresk och vacker badplats på nordöstra delen av Gotland. Här finns en strand med sand, gräsplättar och klappersten så det är bara att välja vilket underlag som passar dig. Bryggan tar dig ut en bid i det långgrunda och klara […]

1
Publicerad 30 juli, 2015 av

 
Läs mer om badplatsen
 
 

Bada och sola i pittoresk liten men väldigt fin strand!

S:t Olofsholm är en liten pittoresk och vacker badplats på nordöstra delen av Gotland. Här finns en strand med sand, gräsplättar och klappersten så det är bara att välja vilket underlag som passar dig. Bryggan tar dig ut en bid i det långgrunda och klara vattnet i Hellvi socken, här finns även en naturtoa till besökarnas förfogande.

S:t Olofsholm historia är väldigt lång med från den senare tiden av Gotlandsindustrier så finns många spår än idag här som berättar om en aktiv industrihamn.

Naturreservat!

I närheten av stranden så ligger det kända och natursköna naturreservatet S:t Olofsholm och Ytterholmen. Hit kan du gå och ströva omkring och njuta av dess natur.

Mycket vacker plats på jorden detta!

 En Kommentarer


  1.  
    Mats

    En av de vackraste platserna på Gotland. Lugnt och fridfullt i vacker natur.

Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se