Missa inte
 

 

Fabriken Furillen Hotell – Kalkbrottet som vart hyllat designhotell!

 
Foto: Furillen
Foto: Furillen
Foto: Furillen

 
Sammanfattning
 

Prisvärt
 
 
 
 
 


 
Tillgänglighet
 
 
 
 
 


 
Service
 
 
 
 
 


 
Standard
 
 
 
 
 


 
Omgivning
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
30 totala betyg

 


Sammandrag

Fabriken Furillen hotell Ett helt unikt design hotell på norra Gotland. Hotellet ligger i en tidigare verkstadsbyggnad till ett kalkbrott på ön Furillen, känslorna är blandade mellan häpnadsväckande och imponerande design. Designen är minimalistisk, hård och industriell där de tydliga mjuka och hemtrevliga värdena kommer från yll, tyg, ljus och eld. Enkelheten i det stora är […]

0
Publicerad 5 maj, 2015 av

 
Läs mer
 
 

Fabriken Furillen hotell

Ett helt unikt design hotell på norra Gotland. Hotellet ligger i en tidigare verkstadsbyggnad till ett kalkbrott på ön Furillen, känslorna är blandade mellan häpnadsväckande och imponerande design. Designen är minimalistisk, hård och industriell där de tydliga mjuka och hemtrevliga värdena kommer från yll, tyg, ljus och eld. Enkelheten i det stora är allt i detta hotell, här känns allt lyxigt och välkomnande. Furillens Kalkbrott avslutade brytningen på 1970-talet men det undgår ingen besökare att få industrialismens vibbar när man är här.

Hotellet erbjuder en variation av boende så här är det upp till dig vad du känner dig sugen på, följande varianter finns.

Standard

Standard rummen är 24 m² och är inredda i avskalad modern design i en industriell miljö. Standardrummen har twin sängar från Hästens, arbetsplats och badrum med dusch. Rummen är utrustade med en musikanläggning från Bang & Olufsen och en vedeldad kamin och har fri tillgång till WiFi. Upplev Furillen på bästa sätt med en av hotellets Skeppshults cyklar som går att låna.

Superor

Superior rummen är 24 m² och är inredda i avskalad modern design i en industriell miljö. Samtliga rum har twin sängar eller en kingsize säng från Hästens och badrum med dusch. Rummen är utrustade med TV från Bang & Olufsen och har fri tillgång till gratis WiFi. Alla Superior rum har pardörrar som ger ett härligt ljusinsläpp samt en möblerad terrass under sommar halvåret.

Superor seaview

Våra Superior seaview rum är 24 m² och är inredda i avskalad modern design i en industriell miljö. Samtliga rum har en 180 cm säng från Hästens och badrum med dusch. Rummen är utrustade med TV från Bang & Olufsen och har fri tillgång till gratis WiFi. Alla Superior seaview rum har havsutsikt genom pardörrar som ger ett härligt ljusinsläpp och en möblerad terrass under sommarhalvåret.

Studion

Studion är 95 m² stor och är ett alternativ för er som reser i ett större sällskap. Här finns det utrymme att umgås i den stora sällskapsdelen med en sittgrupp och ett fullt utrustat kök. Alternativt kan man dra sig tillbaka i ett av de två sovrummen. Det ena sovrummet har en kingsize säng och det andra sovrummet har en twin säng, båda från Hästens. Studion har ett badrum med dusch. Sällskapsdelen är utrustad med TV och musikanläggning från Bang & Olufsen, en vedeldad kamin och har fri tillgång till gratis WiFi. Sällskapsdelen fungerar även utmärkt som ett mötesrum.

Vågmästerastugan

ågmästarestugan är en fristående stuga belägen intill hotellet med utsikt över havet. Stugan är 32 m² fördelad på ett sovrum och ett mindre sällskapsrum med ett pentry. Sovrummet har en king size säng från Hästens, en stämningsfull kamin i båda rummen samt TV och musikanläggning från Bang & Olufsen. I sovrummet finns även en bokhylla fylld med utvalda tidningar och böcker. Vågmästarestugan har ett badrum med dusch. I anslutning till sällskapsrummet finns det en privat veranda där du kan koppla av till utsikten över havet.

Erimitkojan

Våra två eremitkojor är belägna på Furillens södra udde är ett alternativ för dig som söker total avkoppling, närhet till naturen och vill prova på ett avskilt och frånkopplat boende. Till eremitkojorna tar du dig enkelt med en av hotellets Skeppshults cyklar. De åtta kvadratmeter stora Eremitkojorna är designade av Mats Theselius och inredda med ett bord, en stol, en säng från Hästens, en hylla och en kamin från danska Hwam. Då kojorna varken är utrustade med el eller rinnande vatten är ni välkomna till hotellet för att ta en dusch eller för att äta frukost. Intill båda Eremitkojorna finns ett litet utedass.

För optimal upplevelse av Eremitkojorna rekommenderar vi en vistelse på 5 dagar. Eremitkojorna hyrs ut för 5 000 kronor första natten, 500 kronor andra, 50 kronor tredje, 5 kronor fjärde och gratis den femte natten. Självklart går det att boka kortare besök också.

 

Hotellet har en restaurang som håller världsklass som du kan läsa mer om här!

Hitta hit!

Från Visby kör väg 148 mot Fårösund, ca 4,5 mil. Tag av höger mot Lergrav och Valleviken. Kör mot Lergrav. Efter ca 8 km sväng vänster vid en vit skylt som markerar avfarten till Furillen. Följ vägen rakt fram. När ni ser de stora grushögarna torna upp är ni på rätt väg och strax framme.

Dela din åsikt! Är artikeln intressant? Relevant? Innehåller den matnyttig fakta? Håller du med skribenten? Vi vill veta vad du tycker. Skriv gärna en kommentar nedan.

 0 KommentarerBli först att lämna en kommentar!


Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se