Missa inte
 

 

Gotska Sandön vandrarhem – En unik paradisö mitt i östersjön

 
Gotska_sandon
Gotska_sandon
Gotska_sandon

 
Sammanfattning
 

Område: ,
 
Prisvärt
 
 
 
 
 


 
Tillgänglighet
 
 
 
 
 


 
Service
 
 
 
 
 


 
Standard
 
 
 
 
 


 
Omgivning
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
2 totala betyg

 


Sammandrag

Gotska Sandön ligger mitt i Östersjön, 38 km norr om Fårö och 85 km sydost om Landsort. En mindre del av ön skyddades som nationalpark redan 1909, men 1963 utvidgades nationalparken till att omfatta hela ön utom den lilla kyrkogården i sydväst, och nationalparken har sedan dess en areal om 4 500 hektar varav 3 648 hektar land

0
Publicerad 28 mars, 2015 av

 
Läs mer
 
 

Gotska Sandön – ett paradis på jorden

Följ med till Östersjöns mest isolerade ö – ett paradis på jorden, Östersjöns pärla, en av Sveriges skönaste klenoder enligt Albert Engström. Ströva runt bland sanddynerna under sakkunnig ledning av Anders Lambert. Studera växter och fåglar. Ta del av Sandöns spännande historia, om bl. a. den legendariska sjörövaren Petter Gottberg, som tillsammans med sin familj styrde och ställde på ön under nästan ett halvt sekel.

 

Om Gotska Sandön

Gotska Sandön ligger mitt i Östersjön, 38 km norr om Fårö och 85 km sydost om Landsort. En mindre del av ön skyddades som nationalpark redan 1909, men 1963 utvidgades nationalparken till att omfatta hela ön utom den lilla kyrkogården i sydväst, och nationalparken har sedan dess en areal om 4 500 hektar varav 3 648 hektar land (vattnet närmast ön, 300 m ut från stranden, ingår i nationalparken). Högsta punkten, 42 m.ö.h., ligger på sanddynen Höga åsen. Nästan hela ön är täckt av skog, främst tallskog.

Nationalparken Gotska Sandön förvaltas av Länsstyrelsen i Gotlands län. Passagerartrafiken drivs av Sea You Rederiet AB med avgångar från Nynäshamn och Fårösund 20 maj-6 september.

Bokning av båtbiljetter och boende görs hos Sandöresor.

Foto: Gotska Sandön med Bredsandsudde i förgrunden

Gör oss glada genom att dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet nedan. För mer rolig, spännande, inspirerande information, följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och prenumerera på vår e-post.


0 KommentarerBli först att lämna en kommentar!


Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se