Missa inte
 

 

Digerhuvud – Gotlands största raukområde

 
Digerhuvud Hellogotland.se
Digerhuvud Hellogotland.se
Digerhuvud Hellogotland.se

 
Översikt
 

Gotland: Fårö är en ö nordöst om Gotland, skild från Gotlands "fastland" av Fårösund. Fårö är Sveriges åttonde största ö. Från centralorten Visby är det 56 km till Fårösund. Fårösundsleden från Gotland och Fårösund till Fårö trafikeras med en bilfärja, som inte är avgiftsbelagd
 
Område:
 
Tillgänglighet
 
 
 
 
 


 
Upplevelse
 
 
 
 
 


 
Omgivning
 
 
 
 
 


 
Natur
 
 
 
 
 


 
Sevärdhet
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
9 totala betyg

 

Hellogotland tipsar!


Området har flera hundra raukar som går från vattnet och klättrar upp mot skogen.


Sammandrag

Digerhuvud är Sveriges största raukområde. Här på ett 4000 meters område har naturen skapat raukformationer unika av dess slag. Området har flera hundra raukar som går från vattnet och klättrar upp mot skogen. Kuststräckan här är helt otroligt vacker och med raukar som är uppåt 8 meter höga. Siluetterna här om du stannar för att se en underbar solnedgång gör att man nästan smälter. Raukarna har skapats av naturen och det är främst kyla, väta, storm och värme som har nött ner större kalkstensberg. Här har man estimerat att det tagit ca: 400 miljoner år för att få det till hur det ser ut idag.

0
Publicerad 1 april, 2015 av

 
Läs mer
 
 

Digerhuvud – Gotlands största raukområde!

När du är på Fårö får du inte missa den klassiska rutten som du får med alla sevärdheter på en och samma tur. Området är stort och omfattar många ”måsten” när du besöker Fårö. Rutten med bil från Fårökyrka tar dig på en fantastisk tur med Gamle hamn (En gammal hamnruin där även rauken Kaffepannan eller hunden finns) först ut sen kommer Digerhuvud (Sveriges största raukområde) vidare på vägen så ansluter du dig till Helgumannens Fiskeläge och sist men inte minst kommer Langshammars raukområde (Här finner du de klassiska raukområdet med de stående kolosserna som liknar statyerna på påskön) naturreservatet Bjärge.

 

Digerhuvud

Digerhuvud är Sveriges största raukområde. Här på ett 4000 meters område har naturen skapat raukformationer unika av dess slag. Området har flera hundra raukar som går från vattnet och klättrar upp mot skogen. Kuststräckan här är helt otroligt vacker och med raukar som är uppåt 8 meter höga. Siluetterna här om du stannar för att se en underbar solnedgång gör att man nästan smälter. Raukarna har skapats av naturen och det är främst kyla, väta, storm och värme som har nött ner större kalkstensberg. Här har man estimerat att det tagit ca: 400 miljoner år för att få det till hur det ser ut idag. Innanför raukfältet löper en låg klint, och innanför denna utbreder sig ett upp till 200 m brett klapperstensfält som nästan helt saknar växtlighet. Ännu längre in vidtar en lågvuxen skog av vindpinade strandtallar.

Digerhuvud är ett naturreservat så ta hand om det och följ reglerna uppsatta.

Gör oss glada genom att dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet nedan. För mer rolig, spännande, inspirerande information, följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och prenumerera på vår e-post.


0 KommentarerBli först att lämna en kommentar!


Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se