Missa inte
 

 

Hamra krog – Krukmakeri & logi

 
hamra krog
hamra krog
hamra krog

 
Översikt
 

Genre: , , , , ,
 
Område:
 
Prisvärt
 
 
 
 
 


 
Läge
 
 
 
 
 


 
Populärt
 
 
 
 
 


 
Omgivning
 
 
 
 
 


 
Service
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
5 totala betyg

 


Sammandrag

Hamra krog, vart ska man börja? Det första jag tänker på såhär kort efter mitt besök på en av Gotlands verkliga guldkorn är “Bullseye” här finns allt om inte borde finnas i Sverige, känslan, engagemanget, kreativiteten, exklusiviteten och servicen. Jag kom hit första gången på en fredag lunch gående längs vägen, det är närmare 30 […]

0
Publicerad 29 mars, 2015 av

 
Läs mer
 
 

Hamra krog, vart ska man börja?

Det första jag tänker på såhär kort efter mitt besök på en av Gotlands verkliga guldkorn är “Bullseye” här finns allt om inte borde finnas i Sverige, känslan, engagemanget, kreativiteten, exklusiviteten och servicen. Jag kom hit första gången på en fredag lunch gående längs vägen, det är närmare 30 grader varmt och det är ödsligt (alla är på stranden) någon enstaka bil kör förbi och dammar ned mig totalt. toner av fransk musik bryter tystnaden och blir mer och mer påtagliga ju närmare jag kommer.

Hamra korg – Krukmakeri och logi står det på den fallfärdiga grinden. Jag blir lite till mig direkt när jag ser den öppna luckan in köket och det osar hamburgare mixat med fransk musik. Krogen eller gården som hamra krog huserar på är en livsnjutares dröm, 50-tals känslan i musiken, färgerna, konstverken och de trevliga stämmorna från servicen får allt att stämma. Baksidan eller innergården bjuder på gamla citroen vrak som berättar om en svunnen tid, vackra former och troligtvis en entusiast samlares drömmar. Prova på att dreja för barn som vuxna på drop in – Jag vill men inte idag. Butiken bjuder på konst, krukor, vintage i all dess form, drejen står där slafsig och nybrukad en man med glasögen säger hej och välkommen med leriga händer. i butiken kan man köpa allt från smycken, tavlor, keramik till surfkonst, jag vill ha allt men först mat.

Hitta hit:

Från Visby finns två landsvägar mot Burgsvik: 140 och 142.

Väg 140 tar dig längs kusten, förbi Klintehamn som du med fördel passerar. Stanna på så många loppisar du kan och vill. I Klintehamn tar du av mot Fidenäs/Burgsvik, väg 140. I Fide tar du av mot Burgsvik, väg 142.  När du nått Burgsvik har du 8 km kvar till Hamra Krog. Följ skyltar mot Hamra. När du glider in i Hamra har du Hamra krog till vänster. Om du kommer till kyrkan har du kört för långt. Visst finns det vin och bröd i kyrkan också, men endast vi enstaka tillfällen. Hem hittar du genom att köra baklänges.

Väg 142. Sikta på Hemse. I Hejde kommer du till en korsning där du bör ta vänster mot Hemse för att slippa åka till Klintehamn. (Om du råkat gör detta kan du följa vägbeskrivning för väg 141 istället.) Hemse kör du med fördel rakt igenom. Sikta mot Burgsvik. När du nått Burgsvik har du 8 km kvar till Hamra Krog. Följ skyltarna mot Hamra. När du glider in i Hamra har du Hamra krog till vänster. Om du kommer till kyrkan har du kört för långt. Visst finns det vin och bröd i kyrkan också, men endast vi enstaka tillfällen. Hem hittar du om du kör baklänges.0 KommentarerBli först att lämna en kommentar!


Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se