Missa inte
 

 

Kapitelhusgården – Medeltida mat och dryck i fantastisk miljö

 
Kapitelhusgården, Visby, Gotland
Kapitelhusgården, Visby, Gotland
Kapitelhusgården, Visby, Gotland

 
Översikt
 

Visby: Där Kapitelhusgården finns idag, i kvarteret Priorn, fanns på stenåldern en boplats. Kyrkan har haft hus och aktiviteter i området sedan medeltiden. Stallet och skänkstugan är av något nyare modell (1700-tal), men källaren med kryssvalv samt huset som gett gården dess namn, Kapitelhuset, har båda medeltida ursprung. Kapitelhuset började uppföras sent under 1100-talet och utvecklades vidare till den form vi ser idag under ca 250 år. Det går att utläsa byggskeden i murverket där fönster och dörrar flyttats.
 
Genre: , , ,
 
Område:
 
Prisvärt
 
 
 
 
 


 
Läge
 
 
 
 
 


 
Populärt
 
 
 
 
 


 
Omgivning
 
 
 
 
 


 
Service
 
 
 
 
 


 
Sammanlagt resultat
 
 
 
 
 


Ditt betyg?
4 totala betyg

 

Bra


Kapitelhusgården är en mycket gammal, anrik och historisk plats i Visby. Här finns allt du kan tänka dig från medeltiden, mat, keramik, hantverk, konserter mm.


Sammandrag

En riktig unik pärla du ej stöter på någon annanstans. Smaker, dofter, ljuv musik, eldfängd underhållning och en härlig upplevelse du inte glömmer i första taget! Kapitelhusgårdens medeltidkrog är en upplevelse du inte får missa vid ditt besök i hansestaden Wisby, här får både hög som låg (dvs vuxen som barn) plats vid borden och […]

1
Publicerad 4 augusti, 2015 av

 
Läs mer
 
 

En riktig unik pärla du ej stöter på någon annanstans.

Smaker, dofter, ljuv musik, eldfängd underhållning och en härlig upplevelse du inte glömmer i första taget!

Kapitelhusgårdens medeltidkrog är en upplevelse du inte får missa vid ditt besök i hansestaden Wisby, här får både hög som låg (dvs vuxen som barn) plats vid borden och från första tuggan av ett delikat barkbröd till den kryddiga efterrätten är inmundigad så befinner du dig fullt ut i en medeltida värld där det är lätt att bli fast.

Krog lämpar sig ypperligt för såväl den ensamme vandraren som barnfamiljen på jakt efter god och näringsriktig mat där både föräldrar och barn är samlade i en naturlig gemenskap. Kapitelhusgårdens Taffel passar perfekt för familjen eller för kompisgänget.

Det finns en taffel för varje smak, en med gotländsk prägel, en med inspiration från korstågens resvägar, en fastetaffel som är helt vegetarisk och en som är alldeles vår egen Kapitelhustaffel. Läs mer i  Meny för Kapitelhusgården 2015 i pdf-format.

Sitt under tak i vår 1200-talsbyggnad eller låt dig serveras ute i vår lugna och lummiga trädgård innanför murarna. Varför inte boka in ert sällskap i vår fantastiska 1300-talskällare?

Under sommaren har restaurangen öppet från kl 17 , med utökat öppethållande under v. 32 och stänger för säsongen efter v 32.

Bordsbokning sommartid
0498-24 76 37
OBS! Under Medeltidsveckan går det enbart att boka bord på plats med vår Hovmästare från kl 17.

 

 

Medeltidsveckans evenemang & öppettider

Medeltidsveckan startar redan på lördagen den 1 augusti, under hela Medeltidsveckan är det öppet från kl 12:
Härden mitt på gården serverar nygrillat och i Skänken kan ni beställa från vår dagmeny. Restaurangen i själva Kapitelhuset öppnar som vanligt kl 17.

Dropin-platser under Medeltidsveckan: Från kl 17 står Hovmästare vid stora restaurangporten på gården. Ni skrivs upp och ropas sedan upp i tur och ordning.

Bokning
För bokning och offertförfrågan gällande gästabud eller andra evenemang (ej bordsbokning) via e-post bokning@kapitelhusgarden.se

Året runt välkomnar vi grupper till evenemang, middagar, gästabud och vad mer ni kan tänkas önska.

Boka ert egna gästabud, middag, ölstopp, konferens eller evenemang. Endast er fantasi sätter gränserna!

Telefontider
Bordsbokning 0498 – 24 76 37
Varje dag mellan kl 10-17 (Medeltidsveckan: ENBART på plats hos hovmästaren från ca 17:00!)

Frågor angående marknad, kurser, föreläsningar och butiken under Medeltidsveckan:
0735-287323
Varje dag kl 8:30-19

 

Hitta hit

Välkommen till Kapitelhusgården, en medeltidskrog i Visby innerstad. I hjärtat av Visby, i det snart tusenåriga kyrkliga kvarteret kring Domkyrkan ligger Kapitelhusgården.

Från Stora Torget går du 100 steg på St Drottensgatan, till Polhemsplatsen vid St Drottens ruin. Här på gården innanför planket och i det gamla stenhuset från tolvhundratalet, hittar du restaurang, butik och övriga verksamheter.

Dela din åsikt! Är artikeln intressant? Relevant? Innehåller den matnyttig fakta? Håller du med skribenten? Vi vill veta vad du tycker. Skriv gärna en kommentar nedan.


En Kommentarer


  1.  
    Sten Cederquist

    Ingen sommar utan flera besök i Kapitelhusgården! Kan bara instämma i vad som skrivs ovan. Kapitelhusgården är alltid värd ett besök! Känslan av medeltid är påtaglig. Mycket trevligt!
    På YouTube har jag lagt in min film därifrån. Sök på mitt namn.
    Sten Cederquist i Västra Frölunda

Lämna en Kommentar


(obligatoriskt)


Hellogotland.se